16. kesäkuuta 2017

Sohvapöydän kunnostus - ja muutama ajatus uudesta kodista


Ajatukset alkavat pikkuhiljaa olla uudessa kodissa. En vielä tiedä missä se on, tai yhtään minkälainen, vaan tällä hetkellä se on tunne ja ajatus uudesta alusta. Tein ensimmäiset pienet hankinnat uutta kotia varten jo keväällä, sillä nykyiset tavarat jakautuivat kivuttomasti ja tiedän helposti mitä hankintoja uuden alun edessä tulee. Ihan ensimmäinen hankintani ei kuitenkaan ollut niitä muutamia aivan pakollisia, vaan ostin meille kirppikseltä sohvapöydän. Koivupinnassa ja putkijaloissa oli vaan jotain, mikä herätti ensimmäisen positiivisen ajatuksen siitä, että tulevan kodin hankinnoista saan päättää aivan yksin.

Pöydän pinta oli hieman kulahtanut. Se oli kulunut, saanut muutamia naarmuja ja paikoin vähän lasinpohjista kosteutta, mutta ei mitään sellaista, mitä en osaisi kotikonstein hieman parannella - joten pöytä mukaan ja rautakaupan kautta kotiin. Hain neljän nollan teräsvillaa ja Liberonin Huonekalujen puhdistusaineen ja Finishing Oilin.

Rievuiksi leikkasin palat lapsen jo riekaleisista nukkaamattomista collegehousuista. Putsasin pinnan puhdistusaineella kahteen kertaan, se oli mukava homma ja lika lähti ihan silminnähden. Sitten hioin pinnan 0000-karkeuden teräsvillalla syiden suuntaisesti, putsasin pölyt ja öljysin kahdesti. Valmis! Liberonin Finishing Oil korostaa puun syitä voimakkaasti, joten nyt ajatellen, noin kuluneeseen pintaan olisi voinut valita jonkin muun tuotteen, mutta hyvä lian ja kosteuden suoja tuli ja mun mielestä sopiva kiilto. Joten sellaisena se nyt odottelee uuteen kotiin pääsyä. Toivottavasti se olis pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥