10. heinäkuuta 2016

Hormin uudistus - Kivien purku

Moi taas, täällä on kaikki hommat tyypilliseen tapaan vähän kesken, mutta yhden edistymisen ajattelin tulla esittelemään, vaikka valmista ei vielä olekaan. Ja ihan vaan siksi että tää tekee mut niin mielettömän iloiseksi!

Kirjoitin aiemmin mulle päänvaivaa tuottaneesta alakerran hormista, joka oli edellisten asukkaiden toimesta osittain päällystetty jonkinlaisilla vuolukivillä. Toiveena oli siis saada kivet pois, hormiin joku rouhea pinta ja jonkin verran vaaleampi sävy. Mä olin ehtinyt pohtia ja pelätä muutoksen kanssa jos jonkinlaisia tuloksia, mutta kiitos lisäselvittelyjen ja kirjoitukseen kommentoitujen rohkaisujen, päätin kokeilla ihan perinteisesti talttaa ja vasaraa. Mieshän irtisanoitui tästä hommasta aivan täysin jo alkumetreillä - kuka tietää, oli ehkä kaukaa viisas - mutta sadepäivänä mä päätin pistää homman käyntiin.

Ensin kuitenkin varmistin vielä ettei harkkojen mahdollisesta vahingoittumisesta olisi minkäänlaista haittaa tai vaaraa, ja raahasin lattian peitoksi vanhan räsymaton siltä varalta että jotain painavaa putoaa.

Koska alla oli kaksi vuotta miettimistä, niin kivet olivat tietysti poissa noin kahdessa tunnissa ja pintakin vaurioitui yllättävän vähän. Sormet on vähän rusikoidut, mutta tää on niin mahtavaa! Nyt vaan uutta pintaa miettimään.

Alla vielä lähtötilanne ja pari tämän hetkistä kuvaa. Vauroita on sen verran vähän että pinnan pitäisi syntyä yhdellä rappauksella. Jee !!

Ja tietysti myös suurkiitos kaikista aiempaan postaukseen tulleista neuvoista ja tsempeistä!

hormin rappaus, hormin kunnostaminen, hormin pinnoitus

hormin rappaus, hormin kunnostaminen, hormin pinnoitus

hormin rappaus, hormin kunnostaminen, hormin pinnoitus

6 kommenttia:

 1. Jee sisko <3 Mahtavaa, että nää irtosi. Tosta tulee niin hyvä. Onneksi uskalsit lähteä irrottamaan.

  ps. oothan muuten seurannut Heinässä heiluvassa takan muutosta? Siitä huomasi, että miten suuri merkitys on sillä, että lähtee muuttamaan itselle sopimatonta. Sielläkin on upee muutos käynnissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tätä oli jo ihan tarpeeksi odoteltu. Kiitos vinkistä, oon jo seuraillutkin, siellä ne vasta suuret muutokset on ollu menossa :)

   Poista
 2. Kova urakka, mutta varmasti kannatti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannatti! Kivet itseasiassa irtosivat tosi helposti, nyt työstetään hormiin uusi pinta, siinä tuntuukin olevan se suurempi homma :)

   Poista
 3. Hih, mun oli pakko tulla kurkkimaan uudelleen näitä kauniita kiviä :D Kyllä jollakulla onkin ollut hieno idea hormin somistamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii. Joo, tää oli omaan silmään hieman erikoinen ratkaisu. Onneksi arvostelematta toisten sisustusvalintoja sen enempää, voin todeta, että itse pidän nykyisestä näkymästä jonkin verran enemmän :D

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥