2. maaliskuuta 2016

Eteinen jota kukaan ei käytä

Ulkona paistaa aurinko ja sisällä haisee maali. Varmat kevään merkit!

Malttamaton kun olen, haastoin suhumaalit viikonloppuna pakkasella ja viimeistelin meidän yläkerran eteisen pienen remontin.

Meiltä pääsee siis molemmista kerroksista ulos. Talo on rinteessä ja molemmat kerrokset siksi tavallaan maan tasalla. Jostain syystä olemme aina kulkeneet sisään ja ulos alakerrasta. Ehkä siksi että siellä on hyvät säilytystilat, sekä laattalattia joka on omiaan kuraisen lapsen ja koiran kanssa. Tai siksi ettei tarvitse kivuta pihan portaita päästäkseen sisään. Talon oikea pääsisäänkäynti on kuitenkin yläkerrassa. Siellä on siis pieni eteinen jota kukaan ei käytä. Siellä on säilytetty milloin mitäkin, yleensä remonttitarvikkeita, eikä siellä muuten juuri koskaan käy kukaan. Se siis näytti melkein kaksi vuotta suunnilleen varastolta.

Sitten tuli uusi työtila ja ylijäänyttä tapettia. Tuli idea ja innostuin. Kului hieman aikaa, vähän vaivaa, ideat lentelivät ja tekeminen rönsyili. Ylijäämäinen tapetti pääsi käyttöön ja katsos, meillä on ihan oikea eteinen! Kyllä tästä nyt varmaan jonkun täytyy alkaa kulkea.Näin siis tehtiin: Vanhat naulakot poistettiin ja niiden jättämät reiät kitattiin umpeen tapetin alta. Toiselta seinältä ruskea kaiteen pätkä, sekä naulakon puuosat hiottiin ja maalattiin mustalla kalustemaalilla. Toiselle seinälle hiottiin ja spraymaalattiin naulakoiksi nuppivetimet. Matto on muotoon leikattua Jysmä-terassimattoa, joka valittiin laminaattilattian suojaksi siksi että se on helppo pitää puhtaana. (Ja tietysti sopii sisällekin. Jopa lattialämmityksen päälle.)
Lähtötilanteesta on sitten tietysti hätäisen ihmisen kuvat, koska tajusin hommien noin puolessa välissä että eipä tullu taaskaan kuvattua, Mutta toki arkistojen kätköistä löytyi pari helmeä. Eli lähtötilanteessa näkymät olivat jotain tällaista.


Tämmöinen maaliskuun alku meillä! Hyvää alkanutta kevättä!

10 kommenttia:

 1. Hieno! Ja pakko korjata, minä oon käynyt siellä, ainoa paikka jonka olen teiltä nähnyt :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ootkin! Sieltä on kahden vuoden aikana tultu kahdesti ja sä oot niistä toinen :) Ja vaikka toi eteinen on nyt huomattavasti kivemman näköinen, niin tehdään niin että seuraavalla kerralla tuut ihan sisään asti!

   Poista
 2. No nyt on kyllä parasta alkaa käyttää - tuli sen verran hyvä <3 Yritän muistaa ;)

  Tästä tuli särmän näköinen ja kiva, kun laitoit noi nupit tuolla tavalla, etkä suoraan.

  Mulle tuli mieleen, että voiskohan tota mattoa leikata kenkähyllyillekin? Oliko miten rispaantuvaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä kuitenkaan ihan vielä käytä kun yläpihalta ei oo tehty lumitöitä koko talvena :)

   Leikatessa ei tuntunut rispaantuvalta, mutta käytöstä en tietenkään vielä tiedä. Mä raportoin sulle kun saadaan vähän käyttökokemusta. Toihan ei oo meillä listojen alla tms. niin nähdään varmaan aika pian kuinka sille käy.

   Poista
 3. Cool! Tuosta tapetista todella on moneksi! :)

  VastaaPoista
 4. Keltaiset nupit mustavalkoisessa seinässä ♡

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥