12. helmikuuta 2016

Portaikon valaisimet

Kirjoitin jo joskus aiemmin, etten osaa suunnitella valaistusta. Se on jotenkin hirveän hankalaa, eikä koskaan toteudu niin kuin ajattelen. Ei vaan taida olla silmää sille. Suurilta osin juuri sen vuoksi monet valaisimistamme ovat edellisten asukkaiden paikalleen jättämiä ja uusiminen oman mielen mukaisiksi tapahtuu hyvin verkkaalleen.

Portaikossa on ollut juuri sellaiset, edellisten asukkaiden jättämät seinään kiinnitetyt plafondit. Nyt siellä on tällaiset Airamin Nora-seinävalaisimet - tilasin Taloon.com:ista. En tiedä ovatko nekään aivan mitä ajattelin, mutta saivat silti jäädä.

Pidän kyllä siitä että valoa tulee nyt vähän kaikkiin suuntiin.

Meillä on suunnitelmissa maalata noiden tummanruskeiden kaiteiden lisäksi tuo iso, vaneriteoksen takainen seinä, mutta koska portaikon korkeus on aika huikea – enimmillään 6m – se tuottaa toteutukseen jonkin verran haasteita.

Onko sulla tietoa/ajatusta/kokemusta miten sellainen homma kannattaisi hoitaa? Tietysti mahdollisimman helposti ja nopeasti siis. Terkuin, Hätäilijä :)
Aiemmin noilla paikoilla oli tällaiset. Kyllä mä näistä uusista kuitenkin enemmän pidän.


8 kommenttia:

 1. Uudet valaisimet ovat kyllä paljon paremmat..:)

  VastaaPoista
 2. Todella hyvältä näyttää uudet valaisimet. Tyylikästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mäkin alan jo ihan pitää niistä. Mulla kestää joskus jonkin aikaa että silmä tottuu vaikka olisin itse tehnyt muutoksen. Etenkin jos sen toteuttaminen on tuntunut vaikealta :)

   Poista
 3. Äh, valaistussuunnittelu on itselleni myös jotenkin todella hankalaa. Pelottavaa on myös se, että edessä olisi kokonaisen talon valaistussuunnittelun tekeminen ja sen soisi menevän kerralla nappiin. Kääk. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, se olisi mulle kauhistus! Toivottavasti sä kuitenkin onnistut oikein hyvin :)

   Mulle ainoa ratkaisu on ollut antaa valaistusasioille mahdollisimman paljon aikaa, vaikka yleensä oonkin tosi vikkelä liikkeissäni. Ja onneksi Miehellä on luvat sähkötöihin, niin se voi sitten paikkailla mun vääriä valintoja :)

   Tsemppiä suunnitteluun!

   Poista
 4. Valaistushommat on niin vaikeita! Mä en tietkö ole vieläkään onnistunut tilaamaan meidän asuinhuoneeseen niitä vaijerivalaisimia, kun jotenkin oon taas niidenkin kanssa ihan kahden vaiheilla.

  Noi on kauniit! Niistä tulee niin nätti valo ympäriinsä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi että niin tärkeä asia on niin vaikeaa. Mä tykkäisin että olis paljon erilaisia valonlähteitä eri tarkoituksiin, mutta pihkura että se toteuttaminen onkin hankalaa! Noitakin uusia valaisimia tuijottelen edelleen joka kerta ohi kulkiessani :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥