12. syyskuuta 2015

Pihalla

Tontti on rinnettä koko alaltaan. Tarjoaa haasteita. Nurmikon lisäksi hoidettavana on lähinnä perinteistä hyötykasvillisuutta. Marjoja, vihanneksia, omenapuita. Muut istutukset ovat edellisten asukkaiden ajalta ja pitävät pitkälti huolen itsestään. Lisäksi tontilla sijaitsevat aitat, sekä 1946 valmistunut käytöstä poistettu pihasauna. Omaa pihatietä on sen verran että talvella lunta työnnellessä tulee ihan reippaasti hiki.

Mulla ei ole pikkutyttönä ollut talohaaveita. Sen sijaan Mies on aina halunnut asua omakotitalossa. Se on Miehen haave ja sopii hänelle, meille. Se punnitaan pihatöistämme parhaiten työntämällä vetämätöntä ruohonleikkuria edestakas yli 1000m2 nurmirinnettä.

Tänä kesänä satoi niin paljon, että suunnitellut huoltomaalaukset jouduttiin siirtämään. Kaikki aurinkoiset päivät kuluivat vanhan saunan katon ja ulkolaudoituksen uusimiseen. Aitakin piti pystyttää, mutta koska laudat ovat vieläkin hankkimatta, saa nähdä kuinka sen käy. Lisäksi osa rinteestä on suunniteltu epäkäytännöllisesti, ja koska vietämme runsaasti aikaa pihalla, toiveeni on jossain vaiheessa saada muutettua tila kunnolla käyttöön. Kaikenlaista siinäkin olisi.


4 kommenttia:

 1. Moi taas
  Pakko oli tulla kurkkimaan - jään seuraamaan :)

  VastaaPoista
 2. Teillä on kyllä ihana piha ihanine rakennuksineen. Nyt jo. Sit ku se on seuraavassa vaiheessa, niin se voi olla liian kiva. Sit mä muutan sinne aittaan asumaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin varoittaa Miestä että saatetaan alkaa rakentaa niistä jotain talviasuttavaa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥