14. joulukuuta 2015

Kaunotar. Eikun hirviö.


Niinkuin jokainen suomalainen aina tähän aikaan vuodesta, olen viime aikoina kiinnittänyt erityistä huomiota valaistukseen. Meillä täällä kotona ei vielä ole tehty valaistukselle mitään. Siis puolitoista vuotta, eikä mitään. Valaisemme sekalaisella kokoelmalla vanhojen kotien ja edellisten asukkaiden jättämiä valaisimia. Mutta koska talomme alakerta muistuttaa pimeydessään suunnilleen kellaria ja yläkerran katto on vino ja huonekorkeus hipoo paikoin kolmea ja puolta metriä, minä olen tässäkin asiassa taas kerran ihan uuden edessä.

Myönnän siis - en osaa suunnitella valaistusta.

Katselen usein tunnelmallisia ja tyylikkäitä valaisimia. Sen lisäksi valaisimet ovat olleet tarkemman tutkinnan alla kirpputorikierroksilla jo pitkään. Aihe vaan on sellainen josta meidän on selkeästi todella vaikeaa tehdä päätöksiä. Saadakseni lisäpontta pohdintoihin osallistun tällä kirjoituksella nettirautakauppa www.taloon.com:in blogikilpailuun http://sisustusniksit.fi/ - valaisinhaaste.


Tietysti asiaan kuuluu että pihavalaistuksemme on myös aivan vaiheissa. Nyt kun käsillä on vuodenajoista se pimein, niin rujoa kun se onkin, kotimme minulle tärkein valaisin on pihamaan vanha työmaavalo. Se on kulkenut mukanamme vuosia. Sillä on tehty remonttia useampaan omaan kotiin ja muutamaan vieraaseen. Sen valossa on korjattu aitaa ja autoja ja etsitty avaimia. Ja poikaa - ja koiraa. Nykyään sen valossa haetaan puita ja työskennellään niin vanhalla saunalla kuin aitoissakin. Tulos on tähän mennessä aina onnistunut.Onhan tuo aika rotisko, mutta valaisimistamme ainoa mitä ilman en tulisi toimeen. Toivottavasti se toimiikin vielä pitkään, sillä kiireellisimpinä hankintoina pitäisi ensin saada kuntoon ainakin mun työpisteen, sekä meidän portaikon valaistus.

Työpisteellä lisävalona voisi toimia esimerkiksi tällainen Arki-pöytävalaisin, mutta voi miksi kattovalaistuksen suunnitteleminen onkaan niin vaikeaa?

Ei tohtisi tuota työmaavaloa siihen ripustaa.

Haasteena kysyttäköön minkäslaisia tärkeitä /lempivalaisimia löytyy Keskeneräinen-blogin Ilonalta?

P.S. Kilpailun äänestys alkaa 20.12. Äänestämään pääset tästä!

4 kommenttia:

 1. Työmaavalo toimii kauan.
  Sellaisen ongelman havaitsin että kun sieltä missä äänestetään ei pääse blogiisi kun siinä ei ole kuvaa mitä pääsee klikkaamaan. En ainakaan onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun ilmoitit! Nyt on kuvakin lisätty. Siitä kuvasta pääsee tähän tekstiin ja punaisesta "Äänestä ja osallistu kilpailuun!"-painikkeesta pääsee äänestämään.

   Poista
 2. Hehee - toihan on hyvä ratkaisu :D Vaikka kolho, niin just tarkoitukseen sopiva. Eihän tuolla pimeydessä minkään otsalampun kanssa niin hyvin pärjäisi. Työpöydälle kuitenkin ehkä joku muu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla rotjakkeella on ollut meillä enemmän käyttöä kuin millään muulla valaisimella ikinä. Varsinkin täällä maalla kun ei ole sitä ympäristön valosaastetta apuna. Työpöydälle ja portaisiin kuuluu muuten jotain uutta ;) Niistä lisää myöhemmin!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥