20. syyskuuta 2015

Keittiössä haisee maali

Ostimme tämän talon noin puolitoista vuotta sitten. Olosuhteiden pakosta muutimme tekemättä juuri minkäänlaista remonttia. Lapsen huoneeseen uusi maali, muuttokuorma sisään ja asumaan! Materiaali- ja värivaihtoehdot ovat osittain hyvinkin kaukana niistä jotka itse tekisimme, ja siitä johtuen muutoksia tapahtuu tasaisella tahdilla, eli koko ajan. Kun keittiön lasiovet saivat päällysteensä, oli pähkinän väristen runkojen vuoro. Puun punertava sävy on sellainen jota en todellakaan suosi, joten tietenkin sitä on keittiökalusteidemme lisäksi noin puolet talomme lattiasta. No, se olkoon projekti erikseen. Tähän keittiömuutoksen tartuttiin nyt. Tätä varten olikin jo aiemmin hankittu maalit.

Uuden värin saivat siis kaikki näkyvät rungot, avohyllyt sekä sokkelit. Mä niin tykkään!

Tein näin: Irrotin ulkona maalattavaksi kaiken mikä ehjänä irtosi (tämä ihan hajun takia). Suojasin teipein ja paperein lattiat, maalattavien osien reunat ja kaikki roiske-etäisyydellä olevat pinnat. Siinä ei vaan koskaan voi olla liian huolellinen! Karhensin maalattavat pinnat hienolla hiomapaperilla ja pyyhin kostealla. Pinnan kuivuttua levitin siveltimillä pohjamaalin. Pintamaalin levitin huopatelalla heti kun pohja oli riittävän kuiva. Koska en ensin meinannut saada pintaa tasoittumaan riittävästi, ohensin maalia lakkabensiinillä aika reilusti ja maalasin pinnan uudelleen. Viimeisenä avohyllyn pistorasia sai vielä spraymaalista mustan pinnan ja irrotetut saumat uudet silikonit. Maaleina olivat pääasiassa pinnan kestävyyden takia suositellut Tikkurilan Otex-tartuntapohja ja Teknoksen Futura 15. Välineinä Anza Platinum lakkasiveltimet koot 70 ja 35mm ja 10cm huopatela.

Tässä vielä lähtötilanne sotkuineen kaikkineen.
Kyllä mä vaan olen niin tyytyväinen että tuli taas ruvettua hommiin!


Vinkki: Liuotinohenteisilla maalatessa säilytän maalausten välissä välineitä upotettuina veteen. Joskus siis ihan parikin viikkoa, kunhan harjakset/tela on kokonaan pinnan alla. Tällä välttää sen, ettei niitä tarvitse maalauskertojen välissä pestä, pitää vaan huolta ettei veteen pääse pölyä tai roskaa. Sitten kun pesen, käytän lakkabensiiniliotusta ja siveltimiin teräsharjaa. Ja kun pesut sitten on tehty, niin lakkabensiinit talteen ja vaarallisten jätteiden keräyspisteeseen, eiks joo? Ettei joudu luontoon.

Iloista syksyistä viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Tuli niin hyvä <3

  Pohjatyöt on tärkeät, mutta mä aina luistan niissä. Jotenkin tekee mieli heti sutia väriä pintaa, eikä jaksaisi suojata, vaikka todellakin kannattaisi. Arvostan sun huolellisuutta.

  Kiva, kun teit huopatelalla. Se pinta on upea !!

  VastaaPoista
 2. Kannatti nähdä vähän vaivaa - lopputulos näyttää kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maru!

   Nuo tasot vielä joskus hion ja käsittelen. Pikkuhiljaa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥